Hilman päivät

Hilman_päivät

Lahden Lauantainäyttämön tulevan syksyn näytelmäksi on valittu Agapetuksen romaaniin perustuva Jorma Kairimon dramatisoima komedia Hilman päivät. Näytelmän ohjaa teatteri-ilmaisun ohjaaja, näyttelijä Elina Eloranta.
Hilman päivät on verraton hupinäytelmä, jonka henkilöt ovat yhtä tuttuja oman aikansa kuin nykypäivän katsojalle, sillä se on komedia suomalaisista.

Sydämeni ääntä kuuntelen – kiertue

sydameniaanta

On tärkeää tehdä kantaaottavia näytelmiä ja syvää draamaa, mutta välillä tarvitsemme arkemme keskellä myös herttaisia tarinoita ja kepeää tunnelmaa. Tähän tarpeeseen vastaa komediallinen pienoisnäytelmä Sydämeni ääntä kuuntelen. Vanhojen Suomi-filmien hengessä kirjoitettu tarina vie katsojan keskelle pienen maalaispitäjän ihmissuhdesotkuja ja rakkauden kiemuroita. 1950-luvun maalaisromanttista tunnelmaa luovat myös esitykseen sisältyvät suomalaiset kansanlaulut, joihin katsojakin saa halutessaan yhtyä mukaan. Näytelmän musiikissa on mukana useampia muusikoita. Kokoonpano vaihtelee eri esityskerroilla. Sydämeni ääntä kuuntelen -näytelmä on valmistettu erityisesti kiertue-esitykseksi, jotta teatterin iloa saataisiin vietyä heillekin, jotka harvemmin teatteriin pääsevät. Näytelmä lähtee kiertämään Lahden seudun palvelutaloja kaudella 2018-2019. Nämä esitykset ovat laitoksille maksuttomia.

Esitystä voivat tilata erilaisiin tilaisuuksiin myös esimerkiksi yritykset, yhdistykset ja yksityiset henkilöt. Tilausesityksen hinta on 200€. Tilausesityksistä tulleilla tuloilla katetaan näytelmän valmistamisesta ja palvelutalokiertueesta syntyneitä kuluja. Esityksen kesto: n. 35 minuuttia. Esitys vaatii n. 3×4 metrin tilan sekä istuimet 1-3: lle muusikolle. Lisäksi esityspaikassa tulisi olla tila, jossa näyttelijät voivat pukeutua.

Esityskausi alkaa 20.11.2018 Tilauksia otetaan vastaan 22.9.-19.10.2018

Kysele esitysaikoja ja varaa omasi: numerosta: 040 555 8226 tai osoitteesta: paiviparkkola@phnet.f

Petettyjen armeija

Polasema2

Petettyjen Armeija -lyhytelokuva kertoo tarinan nuoresta Lahtelaisesta naisräppäristä, joka on oman rikollisjenginsä kautta sekaantunut henkirikokseen. Keikkailta Asteen kanssa saa käänteen, kun kilpailevan jengin jäsen tulee uhkailemaan päähenkilö Biancaa. 

Leffassa tulee tutuksi niin putkan seinät kuin jengin päämaja ja pimeät liiketoimetkin. Draamalta ja parisuhdeongelmiltakaan ei vältytä, kun Biancan jengipomo Sakke alkaa epäillä nuoren pyörittävän omaa bisnestään jengin kustannuksella. 

Lyhytelokuvan ohjaa Niko Hietakunnas ja sen on käsikirjoittanut Melisa Starast. Ohjaajan toiveena oli vahva naispääosa, joka lopulta päätyi edustamaan seksuaalivähemmistöä. Lyhytelokuva on siis myös kantaaottava ja tuoreella silmällä kirjoitettu. 

Suurin osa näyttelijöistä on opiskelijoita tai juuri valmistuneita. Nuoret kokeilevat nyt siipiään elokuvanteossa, mukanaan muutama konkari.

Improkurssi

impro

  • Improkurssit ovat olleet todella suosittuja ja ainakin yksi lisää on luvassa 🙂
  • Päivämäärä tarkentuu myöhemmin.

 

Tarkempaa tietoa hommien edistymisestä saavat jäsenemme Facebookin kautta. Jos olet jo jäsen, pyri ryhmään täältä:

https://www.facebook.com/groups/394374190761106/